DESSERTER

Ananasfromage


8 pers.


1 burk konserverad ananas i skivor, 835 g + spad ca 2 ½ dl
5 blad gelatin
2 ägg
3/4 dl socker
4 dl vispgrädde

Garnering:
citronmeliss

 Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
 Häll upp ananasen att rinna av och ta vara på spadet.
 Mät upp ananasspad, ägg och socker i en kastrull och sjud blandningen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen.
 Låt vattnet rinna av gelatinbladen och lägg dem i den varma krämen. Rör om tills de lösts upp och kyl därefter krämen i kallt vattenbad. Rör om med jämna mellanrum.
 Medan krämen kallnar, krossa hälften av ananasskivorna i en matberedare eller finhacka dem för hand. Blanda ner krosset i den ljumma krämen.
 Vispa grädden. Vänd försiktigt ner ananaskrämen då den svalnat. Rör smeten slät.
 Lägg en eller flera sparade skivor ananas i bottnen på en 2 liters form. Vill du ha ananasbitar på kanten av fromagen, häll så mycket fromage i formen som du vill ha. Ställ bitarna ovanpå fromagen, intill kanten och häll därefter i resterande kräm så att bitarna döljs.
 Ställ fromagen kallt att stelna i ca 2 timmar.
 Doppa hastigt formen i hett vatten och stjälp upp den på serveringsfat. Garnera med citronmeliss.

Att dricka till:
 Marsala, tokajer eller söt madeira.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept