DESSERTER


Citronfromage

 

 

Portioner: 6


6 gelatinblad
3 ägg
1 dl strösocker
rivet skal av en citron
citronsaft av en citron
3 dl vispgrädde


 Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
 Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden.
 Krama ur gelatinbladen och smält dem i ett par droppar vatten på svag värme, låt svalna något. Rör ner gelatinet i ägg och sockerblandningen, tillsätt också citronskal och saften. Rör ner den vispade grädden och vänd till sist ner äggvitorna. Häll upp blandningen i en vattensköljd form.
 Låt fromagen stå i kylskåp 2-3 timmar tills den stelnat. Lossa runt kanterna, doppa ev formen hastigt i varmt vatten, och stjälp upp den på ett fat. Garnera med t ex jordgubbar, vindruvor, tunna apelsinklyftor och vispad grädde

2003-10-28

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept