DESSERTER


Glassmaränger

 

 

 

Portioner: 6

 


3 äggvitor
2 dl florsocker

Fyllning:
6 dl vaniljglass

Garnering:
strössel

 

 Sätt ugnen på 100. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och fortsätt att vispa tills massan är mycket styv och blank.
 Forma äggformade bollar med hjälp av en sked. Lägg bollarna på bakpappersklädd plåt och sikta över lite socker.
 Grädda marängerna i 1 timme. Gör fördjupningar för glassen i botten på marängerna, tryck till lätt med t ex en mortelstöt eller baksidan av en sked. Låt marängerna kallna.
 Strax före serveringen läggs marängerna ihop två och två med vaniljglass emellan.

Att dricka till:
 Söt madeira, tokajer eller vitt portvin.

2004-02-01

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept