DESSERTER


Havresmulpaj med vaniljsås

 

 

 

 

Portioner: 6

2-3 nektariner
1/2 l färska eller frysta blåbär, cirka 250 gram
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Smuldeg:
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 g smör

Till servering:
2 1/2 dl Kelda vaniljsås



Sätt ugnen på 225 grader. Dela och kärna ur nektarinerna. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem i en ugnssäker form. Halvtina och lägg i blåbären. Strö över socker och potatismjöl. Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandnigen till en smulig deg. Fördela smuldegen över frukt och bär. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Servera med lättvispad vaniljsås.

2004-11-23

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept