DESSERTER


 

 

Moussetårta med vit choklad och passionstäcke

 
Ca 8 bitar

Botten
200 g mandelmassa
1 ägg
1 äggvita
1 msk kakao

Mousse
200 g vit choklad
2 msk punsch eller cognac
1 äggula
1 dl vispgrädde
1 dl matyoghurt

Passionstäcke
2 gelatinblad
1 dl vatten
2 msk socker
4 mogna passionsfrukter

 

Blanda alla ingredienser till botten i en matberedare. Kör till en slät smet. Det går även bra att riva mandelmassan på rivjärn och blanda med de övriga ingredienserna. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 15 minuter. Låt botten svalna i formen. Smält chokladen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda chokladen med äggulan och punsch eller cognac. Vispa grädden och blanda ner den och matyoghurten i chokladen. Häll moussen i formen och ställ i kylskåp ca 2 timmar. Blötlägg gelatinbladen i sockerlagen och rör tills de löst sig. Låt svalna. Dela och gröp ur passionsfrukterna och blanda ner fruktköttet. Fördela gelén ovanpå moussen. Låt stå svalt minst 1 timme. Lossa försiktigt formens kant från tårtan. Garnera med physalis.
 

 

söndag, 08 januari 2006

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept