DESSERTER

 

 

Mjölkchokladmousse

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
3 päron
2 msk strösocker
1 msk smör
2 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
2 äggulor
ev. 1 msk konjak


 
Gör så här
Skala päronen och skär dem i klyftor. Strö över socker. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme. Låt päronen kallna och lägg dem i portionsskålar. Vispa grädden hårt. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den bara blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av grädden och sedan resten. Smaksätt ev. med konjak. Klicka moussen ovanpå päronen. Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.
 


 

 

 

måndag, 29 januari 2007

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept