DESSERTER

 

 

Cookiesmousse

 

 

8 små glas
 
Ingredienser
2 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
2 äggulor
50 g mörk choklad
1/2 dl hasselnötter eller rostade solrosfrön

 
Gör så här
Vispa grädden hårt. Bryt mjölkchokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig. Rör ihop äggulorna i en stor skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör i lite av grädden och sedan resten. Hacka den mörka chokladen och nötterna. Vänd försiktigt ner i moussen. Fyll små glas eller koppar. Låt moussen stelna i kylen minst 1 tim. Garnera med lite hackad choklad och ev. mynta.

Tips: Går bra att förbereda. Står sig bra några timmar i kylen.
 


 

 

 

tisdag, 13 november 2007

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept