DESSERTER

 

 

Apelsinparfait

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
4 apelsiner
4 äggulor
4 msk strösocker
3 dl vispgrädde

Maräng:
2 äggvitor
2 msk strösocker
Gör så här
Skölj och borsta apelsinerna i ljummet vatten.
Skär ett lock på apelsinerna. Gröp ur fruktkött och saften. Sila massan.
Vispa äggulorna och 4 msk av sockret vitt och poröst.
Vispa grädden, blanda den med äggvispet och rör ner 3/4 dl av den silade apelsinsaften.
Fyll apelsinerna med massan. Ställ in dem i frysen och låt dem stå i 3-4 timmar eller längre.
Gör marängtäcket strax före serveringen. Sätt ugnen på 250-275°. Tag ut apelsinerna ur frysen och låt dem stå i rumstemperatur 15-20 minuter.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt 1 msk socker per vita och fortsätt att vispa tills massan är fast och blank.
Spritsa eller klicka ut marängmassan ovanpå de fyllda apelsinerna. Grädda i ugnen 1-2 minuter tills marängerna fått vacker färg.

 

 

 

torsdag, 05 mars 2009

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept