DESSERTER

 

 

Rabarberpaj

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
Till pajdegen:
2 1/2 dl vetemjöl
150 g smör
4 msk vatten

Till fyllningen:
500 g rabarber
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk potatismjöl
ev. 1 msk kanel
1 ägg

 
Gör så här
1. Skär smöret i bitar och lägg i matberedare. Slå på vetemjöl och kör till grynig massa. Tillsätt vatten och kör ihop degen några sekunder. Utan
matberedare hackas ingredienserna ihop med kniv. Undvik att arbeta pajdeg för mycket direkt med händerna. Då riskerar man att pajdegen blir
seg. Låt degen vila i kylskåp minst en timme.
2. Skala bort det yttersta på rabarberstjälkarna. Dela dem i centimeterlånga bitar.
3. Kavla ut degen och lägg i smord pajform. Fyll pajen med rabarber och fördela strösocker, potatismjöl och om man vill även en matsked kanel
över. Potatismjölet suger upp vätska och förhindrar att pajen blir för vattnig under gräddningen.
4. Sporra eller skär ut remsor som läggs som lock över pajen. Pensla med uppvispat ägg och grädda 35 minuter i 225 graders ugn. Pajen bjuds helst
lätt ljummen.

 

 

 

tisdag, 02 juni 2009

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept