DESSERTER

 

 

Smältrabarber med honung och kokos

Ingredienser
Portioner: 4

1/2 dl riven kokos
400 g rabarber
saften från 1/2 citron 
1 dl flytande honung

Smältrabarber med honung och kokos

 

Gör så här
Rosta kokosen i en torr, het stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp kokosen på ett fat och låt kallna. Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär rabarbern i ca 3 cm breda bitar. Lägg rabarbern i en kastrull och häll över citronsaft och honung. Låt rabarbern sjuda på svag värme ca 5 min.
Fördela smältrabarbern i glas eller på assietter och strössla den rostade kokosen över.
Servera genast med en klick vaniljglass eller tjockt vispad vaniljsås. .

 

 

onsdag, 10 juni 2009

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept