VARMRÄTTER


8 april 2000

Fräcka kycklingklubbor med Indiskt ris

 

 

 

För 4 personer

 

4 stora kycklingklubbor
1-2 msk olja
salt & peppar
1-2 vitlöksklyftor
4 msk honung
2 msk riven färsk ingefära
1 msk rivet apelsinskal

 

 

 Tina kycklingklubborna, eller välj färska. Värm oljan och bryn klubborna runt om. Salta och peppra. Pressa över vitlök. Flytta över klubborna till en ugnssäker form. Ställ in formen mitt i ugnen i 200°C, ca 10 minuter.
 Blanda honung, ingefära och rivet apelsinskal. Fördela blandningen över kycklingen. Fortsätt att steka ca 15 minuter.

 

 

Indiskt ris

 

För 8 personer

 

en stor gul lök
4 msk olivolja
1 tsk malen koriander
8 nejlikor
4 kardemummakapslar eller 1krm kardemummakärnor
2 msk gurkmeja
2 kanelstänger
4 msk mandelspån
2 dl russin gärna gula
6 dl basmatiris
10 dl kycklingbuljong (tärning)
salt
1-2 dl finhackad bladpersilja

 

 Finhacka löken. Fräs den i olja tills den blivit mjuk, men utan att den tar färg. Rör sedan ner de torra kryddorna, mandeln och russinen. Låt detta fräsa i ca 1 minut. Tillsätt riset, fräs under omrörning i ca 3 minuter.
 Tillsätt buljongen och smaka av med salt.
 Rör om, sänk värmen till minimum, lägg på ett tättslutande lock och sjud i ca 15 minuter.
 Ta av från värmen och låt vila i ca 5 minuter.
 Vänd ner persiljan precis före servering.


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

Recept från

Kokbok

Njut av livet, det går inte i repris.

Okänd