VARMRÄTTER


23 juni 2000

Champinjon- och vitlöksbräserad kycklingfilé

 

 

4 pers.


4 - 6 kycklingfiléer
300 - 400 g champinjoner eller skogssvamp
3 - 4 finhackade vitlöksklyftor
1 knippa persilja
2 dl hönsbuljong
olivolja

 

1. Rensa svampen och skär den i mindre bitar, dock inte för smått.
2. Lägg svamp och vitlök i en skål och häll över 1 knapp dl olja. Låt stå ca 1 timme. Rör om då och då.
3. Hacka persiljan. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Sätt en tjockbottnad gryta på stark värme med så mycket olja att det precis täcker botten. När den har blivit riktigt het lägger du i svampen. Låt den fräsa i 10 minuter och rör om då och då.
5. Tillsätt persiljan, rör om och låt puttra ytterligare någon minut. Tillsätt 1 knapp tsk salt och ta några rejäla tag med pepparkvarnen. Häll på buljongen.
6. Salta och peppra kycklingen och vänd den i vetemjöl. Låt 1 msk smör bli lätt brunt i en stekpanna. Lägg i kycklingen och bryn den 1 minut på varje sida.
7. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll över svampen. Täck med folie och låt kycklingen stå i ugnen i 25 minuter. Skär upp kycklingen och lägg den på en bädd av vitlökssvampen.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

 

Recept från

Kokbok

"Enda sättet att få en vän är att vara en."

/ Ralph Waldo Emerson, 1803-1882, amerikansk författare och filosof.