VARMRÄTTER


23 september 2000

Couscous från Marrakesh

5 pers.

 

1/2 kg kycklingbitar
1/2 kg lammkött
1 gul lök
1/2 tsk vardera av mald koriander,
chilipeppar, spiskummin och saffran
4 dl svag buljong
1 liten zucchini i skivor
2 morötter i bitar
1 grön paprika i strimlor
2 solmogna tomater i klyftor
 

 Hetta upp några matskedar matolja i en gryta. Bryn 1/2 kg vardera av kyckling- och lammkött i bitar. Tillsätt så den hackade gula löken och alla kryddorna och låt fräsa en stund. Häll på buljongen och låt småputtra 20 minuter. Vänd ner grönsakerna. När grytan börjar bubbla igen sätter du tiduret på 10 minuter.
 Smaka av. Laga 5 dl couscous som ovan. Satsen räcker till 5 runt bordet.
 Servera på ett stort fat med couscousen i en krans och grytan upplagd i mitten. Couscousen blir saftig av såsen från grytan.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Kokbok

"Det bästa med ordspråk och kloka ord är att det alltid finns något som passar."