VARMRÄTTER

"Ingen dör av att äta." (Tatariskt ordspråk)

 

 


3 mars 2001

Thai kyckling med rödcurry

4 pers.

 

1 kyckling
4 msk majsolja
1 msk röd currypasta
ca 4½ limeblad (jag tog limeskal)
2 tsk socker
3 msk fisksås
1 msk ostronsås
1 pkt haricots verts
1 gul lök
1 grön paprika
ca 3 klyftor vitlök (efter behag)
1 brk cocosmjölk

 

 Ta bort allt kött från kycklingen och skär i munsbitar (c:a 1x2 cm).
 Sätt på riset, det är bäst med jasminris.
 Hetta upp oljan i en wok. (Full värme)
 Hacka vitlöken och strimla limebladen.
 Lägg i vitlöken i woken och låt den bli gyllenbrun. Lägg därefter i röd curry och limebladen.
 Låt bryna 10-20 sekunder och lägg i kycklingbitarna.
 Glöm inte bort risvattnet.
 När kycklingen är brynt runt om är det dags att tillsätta resten av ingredienserna.
 Fisksås, ostronsås och grönsakerna.
 Låt allt puttra i någon minut.
 Tillsätt kokosmjölken och sänk värmen så att allt småsjuder tills riset är klart eller c:a 10 minuter.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Spix