VARMRÄTTER


13 maj 2001

Yazza

 

4 pers.

1 styckad kyckling
6 st råa skalade potatisar
3 st morötter i bitar
1/4 vitkålshuvud
olja

 

Marinad:
2 - 4 pressade vitlöksklyftor
4 skivade lökar
ca 1 dl vinäger
ca 2 msk senap
ca 1 tsk svartpeppar
ca 1 tsk chilipeppar
ca 2 tsk salt

 

 Blanda senap, vinäger, kryddor, lök och vitlök till en marinad. Lägg den styckade kycklingen i en bunke, gnid in marinaden i kycklingen och låt den stå och dra i minst ½ timme. Hetta upp olja i en gryta och bryn potatisen vackert gyllene runt om (potatisen är delad i halvor) tag upp potatisen och lägg åt sidan. Bryn nu kycklingbitarna och lägg därefter åt sidan så länge. Stek löken (tillsammans med så mycket av marinaden som möjligt) tills den är gyllenbrun, lägg därefter tillbaka kycklingbitarna och potatisen, lägg även i morötter och vitkål. Tillsätt vatten tills det täcker kyckling och rotsaker. Låt anrättningen koka upp, sänk därefter värmen och låt sjuda under lock tills kycklingen är klar (potatisen brukar bli klar innan kycklingen så ta upp potatisen och lägg den i en karott med lock över). När kycklingen börjar bli färdigkokt reducera vätskan genom att höja temperaturen.
 Serveras med ris.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

Recept från

Kokbok