VARMRÄTTER


Kycklingfiléer med vitlökssås

 

4 pers.

Sås:
6 vitlöksklyftor
30 g rökt skinka
½ msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
3 dl crème fraîche
1 ½ dl persilja
½ krm cayennepeppar

Kyckling:
4 kycklingfiléer
1 dl grädde
Kvibille gräddädelost
soja
dragon
rosépeppar
tandpetare

 

 Sätt ugnen på 175° C.
 Hacka vitlöksklyftorna och bryn dem i oljan. Hacka skinka och lägg i tillsammans med persilja, tillsätt vattnet och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp. Innan serveringen, tillsätt creme fraiche, koka upp, krydda med cayennepeppar.
 I fickan på kycklingfiléerna petas lite ädelost in och försluts med en tandpetare. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form, pensla med soja och strö över lite dragon.
 Häll grädden i botten av formen. Sätt in i ugnen i 30 minuter. När det är klart, strö över rosépeppar. Serveras med ris och sallad.

 

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept