VARMRÄTTER


18 september 1999

Kinesisk kycklinggryta

4 pers.

Till pensling:

Till stekning:

Till bräsering:

- Tag vara på lever, hjärta och muskelmage som brukar finnas med i den färska kycklingen.

- Pensla kycklingen inuti och runt om med soja och sherryblandningen. Låt ligga och dra några timmar (om tid finns!).

- Hetta upp oljan i en panna eller gryta. Bryn kycklingen tillsammans med inälvorna och vårlöken skuren i 5 cm långa bitar.

- Häll på buljongen tillsammans med soja och portvin. Låt stå och sjuda under lock i ugn eller på svag värme tills kycklingen är riktigt mör, vilket tar ca 1 timme.

- Smaka av med salt, peppar från kvarnen. Servera med kokt ris, gärna jasminris. En skål med krispig grönsallad hör till.

Schubert: Symphony No 5 in B Flat Major. D 485
Brahms: Tragische Ouvertüre. Op. 81
Johanson: En broder mer
Boccherini: Quintet in C major. G. 453 "La Ritirata di Madrid
Tchaikovsky: Capriccio Italien, Op. 45
inspirerade mig under matlagningen

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt