VARMRÄTTER


Grillad jalapeño- och dijonkyckling på spett

 

Portioner: 4


700 g skinn- och benfritt kycklingkött, skuret i små kuber
blötlagda träspett
tortillabröd av vete eller annat tunt och mjukt tunnbröd

Jalapeño-, dijon- och honungsmarinad:
3 vitlöksklyftor
1 färsk jalapeño eller 1-2 msk jalapeño inlagd i vinäger
3/4 dl dijonsenap
1/4 dl honung
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk timjan
tsk salt
1/4 dl majs- eller rapsolja


 Mixa ingredienserna till marinaden i en matberedare:
 Häll marinaden i en plastpåse och lägg kycklingköttet i påsen. Tryck ur luften och knyt
påsen. Se till att köttet blandar sig väl med marinaden. Placera påsen i kylskåp och marinera i minst tre timmar, men helst över natten. ta fram köttet och trä upp det på grillspett.
 På grillen: Låt grillkolen brinna ner till en askgrå glödbädd. Fläkta kolen för att få bort sotpartiklar och lägg därefter på grillgallret. Lägg spetten över glödbädden och stäng locket. Spjällen ska vara öppna i botten och på locket. Vänd spetten efter 2-3 minuter.
 När köttet fått fin färg runt om placeras spetten vid sidan av glödbädden så att du använder mer indirekt värme för tillagningen. Spetten får nu grilla klart i indirekt värme i 5-6 minuter och med stängt lock.
 Alternativt: Använd en stek- eller grillpanna. Hetta upp en stekpanna med lite majsolja. Stek spetten på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida.
 Servera kycklingspetten i varma tortillabröd.

2002-08-13

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept