VARMRÄTTER


Afrikansk kycklinggryta

Portioner: 4


5 st rödlökar
3 st hackade vitlöksklyftor
100 g smör
1 msk Chilipeppar eller Sambal oelek eller som i Etiopien
1 msk berbere-peppar-blandning eller
1 msk harissa
Grytan skall smaka starkt!!
800 g krossade tomater
1 kyckling delade i bitar
saften från en citron
ca 1 tsk salt
1 bit hackad ingefära
ev salt och svartpeppar


 Fräs lök och vitlök i en gryta, utan att de tar färg. Tillsätt pepparkryddan och fräs ett par min. Häll i tomaterna och låt stå och småkoka.
 Gnid kycklingdelarna med citron och salt och lägg ner dem i tomatsåsen.
 Tillsätt ingefäran och låt grytan puttra på svag värme ca 45 min.
 Smaka av.
 Servera med ris, pannstekt bröd och hårdkokta ägghalvor

2002-09-28

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept