VARMRÄTTER

Kycklingfilé med örter

 

 

Portioner: 4


500 g kycklingfilé
1 ägg
3 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad basilika
1 tsk hackad timjan
matfett till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 msk balsamvinäger
250 g svamp (champinjoner, ostronskivling eller kantareller)
salt och peppar


 Sätt ugnen på 200 grader.
 Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Vispa upp ägget på en tallrik. Blanda örtkryddorna. Vänd först ovansidan av filéerna i ägget och tryck sedan fast örterna. Bryn köttet i matfett ett par minuter på varje sida. Flytta över filéerna till en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 15 minuter.
 Skala och hacka löken och fräs den mjuk i lite matfett i en traktörpanna utan att den tar färg. Pressa i vitlök och häll på krossade tomater. Smaksätt med vinäger, salt och peppar och låt såsen puttra utan lock i 5 minuter.
 Ansa svampen och dela den i bitar. Stek dem hastigt i matfett och krydda med salt och peppar.
 Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor och lägg ovanpå tomatsåsen och häll svampen över.

2002-12-15

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept