VARMRÄTTER

Sweet Chilikyckling med rödlökssalsa

 

Portioner: 4


4 färska kycklingfiléer
2 msk sweet chilisås
1 msk svarta sesamfrön

Rödlökssalsa:
2-3 rödlökar
1/2 dl lime/eller apelsinjuice koncentrerad
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk Habanero hot sauce
3 msk olivolja


 Skär filéerna på längden i tre bitar. Stek kycklingen i lite majsolja och tillsätt sweet chilisås och sesamfrön. Låt kycklingen svalna och trä upp filéerna på spett. Servera dem varma eller ljumna med rödlökssalsa och en klick naturell matlagningsyoghurt.

Salsan:
 Skiva rödlöken tunt. Blanda juice, vinäger och salt. Häll blandningen över rödlöken. Låt stå i kyl över natten. Rör ner olivoljan och smaksätt med Habanero strax före serveringen.

2003-03-02

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept