VARMRÄTTER

Kryddkyckling från Asien

 

 

4 port

4 kycklingfiléer
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kanel
1 krm malda kryddnejlikor
2 1/2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1/2 dl kinesisk soja
1 msk vinäger
1 msk honung
2 msk mango chutney
1 msk potatismjöl + 2 msk kallt vatten

Garnering:
Färsk eller konserverad mango


 Strimla kycklingfiléerna. Fräs dem i lite matfett.
 Krydda med ingefära, kanel och kryddnejlikor. Häll på vatten, soja och vinäger. Smula ner buljongtärningen och tillsätt honung och mango chutney. Låt allt puttra samman c:a 3-4 minuter.
 Smaka av såsen. Rör ut potatismjöl med vatten och rör ner det i pannan. Låt allt koka upp på nytt.
 Garnera med mango. Bjud kokt ris och broccoli till.

2003-03-15

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept