VARMRÄTTER

Afrikansk kyckling

 

 

 

Portioner: 3


3 kycklingfiléer
4 dl mjölk
100g kokosflingor
2 - 3 paprikor i olika färger
- 1 tsk sambal oelek
1 purjolök
1 msk smör
1 tsk salt
1 hönsbuljongtärning
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt


 Heta upp mjölken och häll över kokosflingorna. Låt stå och dra tills det svalnar. Skär kycklingen i tunna strimlor.
 Strimla paprikorna och purjolöken. Stek kycklingen i en gryta. Rör ner paprikan, sambal oelek och purjolöken och låt det fräsa i några minuter.
 Salta.
 Tillsätt buljongtärning och häll kokosmjölken över genom sil ner i grytan. Låt såsen koka upp.
 Rör ut mjölet i yoghurten och rör ner i såsen.
 Låt såsen koka i 5 min. Servera med ris eller pasta.

2003-08-09

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept