VARMRÄTTER

Jamaicakyckling

 

 

4 port.


2 dl okokt ris
4 kycklingfiléer
2 msk olja
1 gul lök
1 gul paprika
1-2 vitlöksklyftor
4 kons. ananasringar eller 4 skivor färsk ananas
1 msk röd eller vit vinäger
2 tsk olja
tsk sambal oelek
2 msk mango chutney


Garnering:
dragon eller persilja


Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp oljan och stek kycklingfiléerna ca 3-5 min på var sida. Salta och peppra. Ta upp och håll dem varma.
Skär löken och paprikan i bitar och fräs några minuter under omrörning. Pressa ner vitlöksklyftorna. Tillsätt ananas, vinäger och olja. Smaksätt med sambal oelek, mango chutney och salt. Tillsätt ev. lite juice från ananasen.
Bred ut riset i en form. Skär kycklingfiléerna i sneda skivor och lägg ut över riset. Häll över grönsaksröran. Garnera med kryddgrönt. Klart att servera.

2003-08-24

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept