VARMRÄTTER


Exotisk kokoskyckling

 

4 pers.

ca 1 kg hel kyckling eller delar
4 dl kokosmjölk
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 gula lökar
1 pepparfrukt eller 1 tsk sambal oelek
1 röd paprika
1 msk färsk riven ingefära eller 1 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja
1 hönsbuljongtärning
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt

 

  Dela den hela kycklingen i 8-10 bitar och bryn i smör i en stekpanna.
  Salta och peppra och låt kycklingen eftersteka under lock ca 20 min.
  Skala och klyfta löken. Dela, kärna ur och strimla pepparn och paprikan.
  Smält smör i en gryta. Lägg i grönsakerna och fräs dem några min.
  Häll kokosmjölken i grytan.
  Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och rör ner det i grytan.
  Låt såsen koka upp under vispning. Lägg i kycklingen och låt grytan koka i 3 min.
  Smaka av med salt och servera direkt med kokt ris.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept