VARMRÄTTER


Aprikoskyckling

 

 

 

 

Portioner: 4

1 hel kyckling eller 600 g kycklingdelar (4 färska/frysta filéer)
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
20 torkade aprikoser ca 100 g
1 hönsbuljongtärning
1 purjolök, ca 250 g
msk kinesisk soja
tsk salt
1 krm svartpeppar
dl vatten
2 tsk vetemjöl


1. Dela kycklingen i 8-10 delar. Bryn kycklingdelarna i smör i en stekpanna. Flytta efter hand över dem i en gryta. Tillsätt grädde, vatten, aprikoser och buljongtärning. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.
2. Strimla purjolöken grovt. Rör ner den, soja, salt och peppar i grytan. Koka ytterligare 10 minuter.
3. Vispa ihop vatten och mjöl. Rör ner det i grytan och koka ytterligare 3 till 5 minuter. Servera med ris eller potatis samt grönsaker.

2003-07-12

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept