VARMRÄTTER


Kryddkyckling med saffransris

 

 

Portioner: 4


4 kycklingfiléer

Marinad:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 msk olja (olivolja)
1/2 dl vatten
1 msk kinesisk soja
2 msk Råsocker
1 msk sambal oelek


matfett till stekning

Saffransris:
4 portioner ris
1/2 g saffran
1 tsk Råsocker
salt


1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i kycklingfiléerna och ställ sedan skålen i kylskåpet i ca 1 timme.
2. Bryn kycklingfiléerna i matfett. Häll på det som blivit över av marinaden tillsammans med ytterligare 1/2 dl vatten. Sjud under lock i 10 min.

Saffransris
 Koka 4 port. ris efter anvisningarna på förpackningen. Tillsätt 1/2 g saffran och 1 tsk Råsocker utöver saltet i kokvattnet.
 Servera de nystekta kycklingfiléerna med saffransriset, citronklyftor och kokta gröna bönor.

2003-11-01

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept