VARMRÄTTER


Chicken curry

 

 

 

Portioner: 4

 


1 färsk el djupfryst kyckling (ca 1,1 kg)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2,5 msk margarin t ex Milda
0,5 tsk malen ingefära
1,5 msk malen koriander
2 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
2 krm malen kryddnejlika
2 krm malen kanel
2 msk thai curry
0,5 dl vatten
2 msk kycklingfond
0,5 dl Ädel Mat
salt


 Dela kycklingen i åtta bitar.
 Skala och hacka lök och vitlök. Mjukfräs lök och kryddor i margarin i en gryta på svag värme. Lägg i kycklingbitarna och vänd dem i kryddblandningen. Tillsätt vatten, kycklingfond och rör i lite Ädel Mat i taget. Koka under lock ca 30 min. Rör under tiden försiktigt ett par gånger. Späd med lite vatten om det blir för tjockt. Smaka av med salt.
 Serveras med kokt ris, mango chutney, bitar av ananas eller banan och fräsch grönsallad.

 

2003-11-30

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept