VARMRÄTTER


Kycklingcouscous sweet chili

 

 

 

4 portioner


4 dl couscous
4 dl hönsbuljong
4 kycklingfiléer, c:a 500 g
1-2 purjolökar
2 vitlöksklyftor
smör
2 dl apelsinjuice
3/4 dl sweet chilisås
1 hönsbuljongtärning
1 tsk japansk soya
2 dl matlagningsyoghurt
salt


 Medan couscousen sväller gör du den sötsyrliga kycklingen med apelsinjuice och sweet chilisås.

 Koka upp buljong och rör i couscous. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan c:a 6 minuter. Skär kyckling i tärningar och purjolök i strimlor. Skala och hacka vitlök. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Fräs vitlök och purjolök. Tillsätt juice, sweet chilisås, buljongtärning, soya och kyckling. Låt koka några minuter. Ta pannan från värmen och rör i hälften av yoghurten. Smaksätt med salt. Rör couscousen fluffig. Servera med kycklingen och resten av yoghurten.

2004-01-11

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept