VARMRÄTTER


Thailändsk kalkonfilé

 

 

 

4 portioner


500 g kalkonfilé
1 msk smör
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1/2 röd spansk pepparfrukt
1 1/2 msk thailändsk röd curry
eller vanlig curry
1 msk sesamolja
1 msk honung
rivet skal och saft av en lime
2 dl hönsbuljong
2-3 tsk japansk soja
2 tsk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt



 Skär filén i skivor. Bryn i smör i en stekpanna. Salta. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Fräs den med vitlök och curry i sesamolja i en traktörpanna. Tillsätt honung, limeskal- och saft, buljong och soja. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och vispa ner det i såsen. Lägg i filén och låt det sjuda 6-8 min i såsen.
  Servera med kokta nudlar blandat med frästa grönsaker, t ex squash, paprika och gul lök.

2004-03-21
 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept