VARMRÄTTER


Våreldssallad

 

 

 

 

Portioner: 4


Salladskål, ca 300 g
1 grillad kyckling
4 skivor bacon
1 paket djupfrysta majskorn
1 dl strimlad stjälkselleri
1/2 grön paprika
1/2 gurka
7 dl kokt, kort pasta (ca 200 g okokt)
5 cocktailtomater
1 avocado
2 hårdkokta ägg
ca 50 g svarta oliver

Sås:
2 1/2 dl matlagningsyoghurt
ca 1/2 dl chilisås
1/2 tsk salt eller örtsalt
1 msk sherry
några stänk tabasco eller en aning cayennepeppar

Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna till salladssåsen och smaka av kryddningen. Ställ såsen kallt.
2. Bena ur kycklingen och tag bort skinnet och skär köttet i små fina bitar.
3. Strimla baconskivorna och stek dem knapriga i torr stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
4. Tina majskornen.
5. Dela och kärna ur paprikan och skär den i strimlor.
6. Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna och skär halvorna i ca 1/2 cm tjocka skivor.
7. Skala avocadon, tag bort kärnan och skiva fruktköttet.
8. Skala äggen och skär dem i klyftor.
9. Skölj och strimla salladskålen.

 Lägg den strimlade salladskålen i botten på en stor skål. Varva de övriga ingredienserna ovanpå och garnera med cocktailtomater, avokadoskivor, äggklyftor och oliver.
 Servera med såsen i en separat skål.

2004-05-16
 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept