VARMRÄTTER


Kyckling- och fetaostsallad med honungsdressing

 

4 pers.

2 dl fusilli-pasta
4 kycklingbröst ā 120 g
250 g fetaost
2 avokador
2 tomater
1 röd lök
salt och peppar

Dressing
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 dl honung
1 1/2 dl pressad citron

1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll i ett durkslag och spola över kallt vatten.
2. Koka upp olivolja, honung och citron. Ta av från värmen. Rör till en jämn dressing.
3. Stek kycklingen. Skär den i cm-stora bitar. Blanda med hälften av dressingen.
4. Skär avokadon i strimlor, tomaterna i klyftor och löken i halvmånar. Blanda pasta, avokado, tomat och lök. Ringla över resten av dressingen och blanda. Fördela salladen på fyra tallrikar. Smula över fetaosten och smaksätt med salt och peppar. Toppa med kycklingen.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept