VARMRÄTTER


Kyckling och grönsakswok

 

 

 

Portioner: 4


500 g kycklingfilé
3 msk rapsolja
0,5 dl kinesisk soya
1 msk balsamvinäger
1 klyfta vitlök
75 g haricots verts
100 g bambuskott
100 g purjolök
150 g zucchini
1-2 morötter
2 msk chutneysås
salt

 Kycklingen skäres i 0,5 cm tjocka strimlor. Blanda soya, vinäger och pressad vitlök i en skål, lägg i kycklingen. Låt stå 2 tim i kyl.
 Skär bönorna i 3 cm bitar, zucchinin skivad och dela sedan skivorna i halvor eller kvartar. Skiva morötterna tunt. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok. Stek kycklingbitarna och bambuskotten ca 3 minuter under omrörning så att kycklingdelarna blir ordentligt stekta. Tillsätt haricots verts, purjolök, morötter och zucchini och stek under omrörning ytterligare 3 minuter.
 Blanda sist i chutneyn och salt. Stek någon minut och blanda om ordentligt.

2004-07-24

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept