VARMRÄTTER


Senapspanerad kycklingklubba

 

 

 

 

4 portioner


4 kycklingklubbor
3 msk honungssenap
1 msk olja
1 dl sesamfrön
250 g champinjoner
1 purjolök
1 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
1/2 msk soja
salt och nymald peppar


 Sätt ugnen på 200 grader.
 Rör ut senapen med oljan. Pensla kycklingklubborna med blandningen. Klappa in dem med sesamfrön.
 Ansa champinjonerna och dela dem om de är stora. Fräs dem i smör i ganska het stekpanna.
 Snitta och skölj purjolöken och skär den i ca 2 cm breda bitar.
 Lägg purjolök och champinjoner i en ugnssäker form. Strö över ev överblivet sesamfrö. Lägg klubborna ovanpå grönsakerna. Blanda crème fraiche, vatten, kycklingfond och soja och häll runt kycklingen.
 Stek i ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka att köttsaften är klar och genomskinlig.
 Servera kycklingen med kokt pasta.

2004-07-24

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept