VARMRÄTTER


Gratinerad kycklingfilé

 

 

 

4 portioner


4-6 kycklingfiléer
1-2 msk smör eller margarin
salt
peppar
2 dl ris
vatten + salt
4-6 skivor bayonneskinka
1-2 tsk fransk ljus senap
2-3 skivade tomater
4-6 skivor ost av herrgårdstyp

Ugn: 250 grader


  Koka riset enligt anvisning på paketet. Bred sedan ut det på ett ugnssäkert fat.
  Stek filéerna i fett i c:a 10 minuter tills de är knappt färdiga. Lägg dem på riset.
  Bred senap på skinkan och lägg den på kycklingen. Täck med tomatskivor och sedan ost.
  Så här långt går rätten att förbereda.
  Gratinera i c:a 10-12 minuter mitt i ugnen.
  Servera med någon grönsak eller en grönsallad.

2004-09-19

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept