VARMRÄTTER


Kycklingwok


Portioner: 2


3 kycklingfiléer
100 g skalade räkor
färska eller frysta champinjoner
haricots vertes
citrongräs (kan avvaras)
lök
vitlök
tandoorikrydda, röd curry, och piri piri, soja, balsamvinäger


Rätten kan med fördel tillagas i en wok
Skala och finhacka lök vitlök och citrongräs.
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor vilka marineras i balsamvinäger, litet socker, soya, vitlök och röd curry.
Häll Tandoori och piripiri på räkorna samt eventuellt litet paprikapulver
Stek champinjonerna i smör salta och peppra. När de är någorlunda klara lägg i bönorna som skall vara delade på hälften. krydda med litet extra soya.
Stek nu lökblandningen i olja, lägg i kycklingen låt den stekas klart.
Lägg i svamp/bönblandningen.
Fräs ytterst hastigt ned räkorna i den nu snart färdiga rätten
Krydda efter behag.
Serveras med ris

2005-04-03

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept