VARMRÄTTER


Vinkokta kycklingklubbor

 

 

4 portioner


4 kycklingklubbor
matfett till stekning
salt
peppar
100 g rimmat fläsk, i strimlor
3 dl hönsbuljong av tärning
3 dl matlagningsvin, rött
2 vitlöksklyftor
10 schalottenlökar
100 g champinjoner, små, färska
1 msk vetemjöl
1 msk margarin till redning
1 lagerblad
tsk timjan


 Bryn kycklingdelarna och flytta över dem till en tjockbottnad gryta. Salta och peppra. Bryn fläsket och flytta över det till grytan. Häll på buljong och vin och tillsätt vitlök, lagerblad och timjan. Låt sjuda under lock totalt 35-40 minuter.
 Bryn under tiden lök och champinjoner. Lägg löken i grytan efter ca 15 minuter och champinjonerna efter ca 25 minuter. Blanda mjöl och margarin till en slät pasta och lägg ner i grytan. Rör försiktigt tills redningen smält och låt koka ytterligare 3-5 minuter. Smaka av.
 Servera med ris och vitt bröd.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept