VARMRÄTTER

Salviafylld kycklingfilé med gratinerade tomater




Portioner: 4


4 kycklingfiléer, ca 500 g
4 kvistar färsk salvia eller 2 tsk torkad salvia
4 skivor bacon eller rökt skinka
2 krm vitpeppar
1 msk smör
1 msk olivolja
6-8 tomater
20 oliver, ca 100 g
1 dl riven ost, Svecia
2 msk riven parmesan


Sätt ugnen på 250 °. Fyll kycklingfiléerna med salvia, bacon och vitpeppar. Fäst ihop med tandpetare. Hetta upp smör och olja tills smöret skummat och blivit gulbrunt
i en stekpanna. Lägg i kycklingen och stek på knapp medelvärme i ca 15 minuter. Skiva tomaterna och lägg i en ugnssäker form. Grovhacka oliverna. Blanda oliver och ost. Fördela blandningen över tomaterna. Gratinera i ugn tills osten smält och fått fin färg.

söndag 15 maj 05

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept