VARMRÄTTER


Kycklingklubbor med oregano



Portioner: 4

4 st kycklingklubba färsk
1 st gul lök
2 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk oregano torkad
1 tsk salt svartpeppar mald
1,5 dl torrt vitt vin
250 g fryst spenat

1. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en vid panna med lock.
2. Bryn klubborna runt om på hög värme.
3. Sänk temperaturen och låt lök och vitlök fräsa med under omrörning i några minuter.
4. Strö över oregano, salt och peppar. Häll över vinet och låt koka upp.
5. Sjud under lock på svag värme i ca 20 minuter.
6. Tina under tiden spenaten enligt anvisningar på paketet. När klubborna är färdiga blandas spenaten försiktigt ner i pannan. Koka i en minut.
7. Servera direkt ur pannan med ugnsstekt potatis/bröd och blandad sallad.

2005-08-21

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept