VARMRÄTTER



Asiatisk kyckling

4 portioner

1 gul lök
1 msk olja
1 msk färsk hackad ingefära
1/2-1 tsk sambal oelek
400 g kycklingfilé
4 dl (1 burk) kokosmjölk
1 tsk rivet skal av citron eller lime
1 tsk salt
peppar
ev. 1 msk Maizena majsstärkelse eller arrowrot utrört i lite vatten som redning
ca 1/2 dl finskuret kryddgrönt t. ex. bladpersilja, färsk koriander, gräslök.

Skala och hacka löken. Fräs i oljan några minuter tillsammans med ingefära och sambal oelek. Skär kycklingen i strimlor och fräs tillsammans med löken några minuter. Tillsätt kokosmjölk, limeskal, salt och ta några tag med pepparkvarnen. Låt koka i ca 15 minuter. Red av om du vill ha såsen lite tjockare.
Smaka av och strö över det gröna.



måndag 28 nov 05

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept