VARMRÄTTER


 

 

Kyckling Indiana

 
4 pers

1 kg kyckling
salt, peppar
1 gul lök
1 purjolök
2 paprikor
2 krm malen ingefära
1-2 vitlöksklyftor
½-1burk krossade tomater
1 dl köttbuljong
2 dl crème fraiche
salt, peppar
1 tsk curry
 

Tina kycklingen. Salta och peppra. Stek kycklingen tills den är genomstekt i panna 25-30 minuter, i ugn ca en timme.
Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikorna.
Fräs lite matfett tillsammans med curryn. Tillsätt lök, purjolök och paprika. Låt det fräsa samman några minuter.
Tillsätt ingefära, pressad vitlök, krossade tomater, buljong och crème fraiche. Låt allt småputtra i 5-6 minuter.
Lägg i kycklingen och låt den puttra med i ca 5 minuter. Smaka av.
 

 

14 januari 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept