VARMRÄTTER


 

 

Indisk kycklinggryta

 
4 pers

1 1/2 kyckling
6 kryddnejlikor
6 kardemummakärnor
1 kanelstång
1 msk mald spiskummin
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
Olja
2 gula lökar
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 tomater
150 g torkade aprikoser eller 6 färska
2 tsk socker
1 msk vitvinsvinäger

 

Dela kycklingen i 8-10 mindre delar. Dra av skinnet.
Stöt nejlikor, kardemummakärnor och kanelstång i mortel. Blanda med spiskummin, salt, pressad vitlök och fint riven ingefära. Gnid in kycklingbitarna med kryddblandningen. Låt dem marinera i 4 timmar i kylen.
Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i kycklingbitarna och bryn dem runtom. Skala och hacka löken. Tillsätt den och häll på vatten och buljongtärningen. Om du använder torkade aprikoser så tillsätt dem nu. Sjud grytan på svag värme i 20 minuter.
Tärna tomaterna. Kärna ur och klyfta de färska aprikoserna. Tillsätt tomater, aprikoser, socker och vinäger. Sjud i ytterligare 15 minuter.

 

 

04 februari 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept