VARMRÄTTER


 

 

Mandel- och kanelkyckling

 
Portioner: 4

4 kycklingfiléer
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk vetemjöl
1 uppvispat ägg
50 g mandelspån
1/2 tsk mald kanel
smör
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 msk konc. kycklingfond
1 citron

 

Salta och peppra kycklingen. Fördela mjöl, ägg och mandelspån på varsin tallrik. Blanda kanel i mandeln. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i mandelspån. Stek kycklingen i smör på båda sidor på svag värme ca 10 min. Blanda grädde, fond, rivet skal och saft av citron till såsen. Häll den runt kycklingen och låt sjuda utan lock ca 10 min.
Couscous blandad med apelsinbitar och salladslök är gott till.
 

 

17 mars 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept