VARMRÄTTER


 

 

Magnus Thaikyckling

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
600 g kycklingbröstfiléer
1 msk smör till stekning
2 morötter
1 äpple
1 gul lök
2 salladslökar
3 citrongrässtrån
1 röd chilifrukt
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
2 msk curry
1 msk spiskummin
1 lime
2 dl späd bladspenat
salt och svartpeppar


 
Gör så här
Skär kycklingen i bitar. Krydda runt om med spiskummin, salt och peppar. Stek bitarna i smör så att de får en fin yta. Stek ev. klart i ugn.
Skala och skär ner moroten i långa bitar. Strimla lök och salladslök. Tärna äpplet. Banka citrongräset så att smakerna kommer fram.
Fräs gul lök och morötter mjuka i lite smör i en gryta. Ha i citrongräs. Dela chilin. Ta bort kärnorna och de vita "innervägarna". Finhacka frukten mycket noga med vass kniv. Ha ner chilihacket i grytan. Häll i kokosmjölk och vatten och krydda med curry och spiskummin. Koka till simmig konsistens. Tillsätt kycklingen, äpplet och salladslöken. Pressa saften ur limen och ha ner i grytan. Salta och peppra. Plocka bort citrongräset och blanda i spenaten precis i samband med serveringen.
Servera gärna ett gott ris till.

 

 

24 maj 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept