VARMRÄTTER


Fylld kycklingfilé med vårgrön sås

 

 

 

Portioner: 4

4 kycklingfiléer
1 dl keso
1 msk pressad citronsaft
1 msk torkad basilika
3 msk tomatpuré
1 krm salt
1 krm peppar
8 skivor rökt skinka


Vårgrön sås:
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
msk vetemjöl
1 msk grönsaksfond
1 kruka basilika
dl finhackad persilja
1 tsk citronsaft


Ugn: 200

 Lägg kycklingfiléerna mellan plastfolie och banka ut med hjälp av en liten kastrull.
 Rör samman keson med citronsaft, tomatpuré, basilika, salt och peppar. Fördela det på kycklingfiléerna.
 Rulla ihop kycklingfiléerna och rulla två skinkskivor runtom varje filé.
 Lägg rullarna i en smord eldfast form. Pensla med lite smält matfett. Stek i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
 Vispa samman grädde, vatten, mjöl och grönsaksfond i en liten kastrull. Klipp persilja och basilika. Rör ner det i såsen och låt koka upp på nytt.
 Häll såsen i en matberedare eller mixer och kör såsen slät. Häll tillbaka såsen i kastrullen och värm den strax innan den ska serveras. Smaka av.
 Skär kycklingrullarna i tjocka skivor och bjud sås och klyftpotatis till.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept