VARMRÄTTER


 

 

Kycklinggratäng

 

 

Portioner: 2-3
 
Ingredienser
1 grillad kyckling
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner
3 paprikor i blandade färger
matfett till stekning

Gratängsås:
150 g smältost
1 dl hönsbuljong
2 dl grädde
½-1 tsk paprikapulver
salt och peppar
 
Gör så här
Dra skinnet av kycklingen och bena ur den. Skär köttet i fina bitar.
Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Skiva champinjonerna. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs löken mjuk i matfett utan att den tar färg. Tillsätt vitlök, svamp och paprika och bryn det tillsammans. Salta och peppra.
Blanda kycklingkött och grönsaker i en eldfast form. Smält osten med buljong och grädde och vispa såsen jämn och slät. Rör i paprikapulver och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kyckling och grönsaker.
Gratinera i 225 graders ugnsvärme tills ostsåsen får färg, ca 15 minuter.
 

 

05 augusti 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept