VARMRÄTTER


 

 

Kanel- och sojastekta kycklingsköttbullar

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
3 dl basmatiris
1 påse saffran ā 1/2 g
1 msk olja
6 dl vatten
1 tsk salt
2 msk pistagenötter eller valnötter
2 msk finhackad gräslök
600 g frysta kyckling- eller kalkonköttbullar
3 msk ketjap manis (söt sojasås)
1-2 krm kanel
1-2 krm kajennpeppar
Gör så här
Fräs basmatiriset tillsammans med saffran och olja i ett par minuter. Rör om då och då.
Häll på vattnet och salt. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 12-15 minuter under lock. Ta av från värmen och låt dra i 10 minuter.
Grovhacka pistasch- eller valnötterna. Fluffa till riset med en gaffel och vänd ner nötterna. Blanda eventuellt i finhackad gräslök.
Stek kyckling- eller kalkonköttbullarna enligt anvisning.
Rör ihop ketjap manis, kanel och kajennpeppar. Häll blandningen över köttbullarna och låt steka ihop i ca 30 sekunder.
Fördela köttbullarna på riset på tallrikarna.

 

05 augusti 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept