VARMRÄTTER


 

 

Basilikafylld kyckling med bulgur och ajvar relishsås

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
4 kycklingfiléer (500 g)
12-16 basilikablad
1 tsk salt
2 krm nymald peppar
8 skivor kallrökt eller lufttorkad skinka

Ajvar relishsås:
2 dl gräddfil
1 dl mild ajvar relish
1/2 vitlöksklyfta
1-2 krm salt

Bulgur:
3 dl bulgur
6 dl vatten
1/2 tsk+1/2 tsk salt
1 liten squash (200 g)
1/3 purjolök
2 tsk olivolja

 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2.. Tryck in basilikabladen under innerfilén på kycklingen. Salta och peppra runt om. Vira runt skinkskivorna. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
3. Blanda ingredienserna till såsen.
4. Stek kycklingen mitt i ugnen 20-25 min tills innertemperaturen är 68°.
5. Koka upp vatten och 1/2 tsk salt. Häll i bulguren och koka 10-15 min under lock på svag värme tills vätskan kokat in. Tärna under tiden squashen och skiva purjolöken. Fräs löken någon minut i en olja i en panna med släpplätt-beläggning. Tillsätt squashen och låt den fräsa med en stund. Salta 1/2 tsk och blanda fräset med den färdigkokta bulguren.

 

12 november 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept