VARMRÄTTER


 

 

Örtkyckling med oliver

 

 

4 port
 
Ingredienser
4-6 kycklingfiléer
salt och vitpeppar
1 dl skivade oliver
1 pressad vitlöksklyfta
1½ dl hackad persilja
1½ dl hackad basilika
2½ dl mellangrädde
1 dl riven ost

Tomat- & löksallad:
6 tomater
1 röd eller gul lök
3 msk matolja
1 msk vinäger
salt
svartpeppar

 
Gör så här
Smörj en ugnsfast form, lägg i kycklingfiléerna. Salta och peppra lätt.
Fördela oliverna över kycklingen. Blanda vitlöken med persiljan, basilikan och grädden och fördela över kycklingen och oliverna.
Strö över den rivna osten och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter i 175 grader.

Tomat- & löksallad:
Skiva tomaterna. Skala och skiva löken. Blanda olja och vinäger och varva med tomater, lök och kryddor.
 

 

26 november 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept