VARMRÄTTER


 

 

Paella con pollo e gambas

 

 

Portioner: 8
 
Ingredienser
1 gul lök
2-4 vitlöksklyftor
4 dl långkornigt ris
2 msk olja
1 paket (1/2 g) saffran
2 dl vitt vin
6 dl hönsbuljongtärning (tärning + vatten)
1 röd paprika
2 dl djupfrysta ärter
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
200 g skalade räkor (500 g räkor med skal)

 
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna med riset i oljan i en traktörpanna. Tillsätt saffranet och häll på vinet. Låt koka någon min. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 20 min.
Skölj, kärna ur och tärna paprikan smått. Lägg paprika och ärter ovanpå riset när ca 5 min återstår av koktiden.
Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Stek dem i oljan i en stekpanna tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kyckling och räkor i det färdiga riset.
Servera paellan med citronklyftor att pressa över.
 

 

10 februari 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept